Diensten

Als trans persoon werken of solliciteren, kan bepaalde uitdagingen met zich meebrengen. Waar kleed ik me om en wat met werkkledij? Hoe zullen mijn collega's en leidinggevende reageren? Moeten de klanten op de hoogte zijn van mijn genderidentiteit? Hoe zorg ik ervoor dat collega's mijn juiste voornaam gebruiken? Wat met pensioenbijdragen en andere opgebouwde rechten?

Ook werkgevers kunnen met vragen zitten. Wat met verlof in kader van transgenderzorg? Hoe kan ik een coming-out op het werk begeleiden? Hoe ga ik om met negatieve reacties van andere  werknemers? Welke instanties kan ik contacteren voor advies en informatie? Wanneer en hoe moeten voorziene afwezigheden opgevangen worden? Werken rond gender en seksuele diversiteit is voor veel organisaties niet eenvoudig of vanzelfsprekend. Je kan dan ook beroep doen op volgende instantie: 

KliQ vzw is de vormingsorganisatie van çavariaExterne link . Ze bieden trainingen en workshops aan. Enerzijds kunnen die vormingen gaan over het creëren van een LGBTI+ vriendelijk klimaat. Anderzijds geeft KliQ vormingen en begeleiding op maat over hoe je kan omgaan met trans personen (en de andere werknemers).

Educatieve materialen

Er zijn verschillende brochures, campagnes, onderzoeken,... te vinden. Sommige materialen zijn wat verouderd op vlak van adviezen of/en terminologie, maar vinden we toch relevant genoeg om hier te vermelden. Kijk hier voor de meest up-to-date terminologie en zet deze steeds naast de educatieve materialen. 

Brochures

Informatieplatformen

Factsheets en illustraties

Info juridische en medische transitie

Laatst nagekeken op: .