Algemeen

Het Transgender Infopunt (TIP) startte in 2013 als laagdrempelige en neutrale instantie die openstaat voor iedereen met vragen over het transgenderthema en genderdiversiteit. Op jaarbasis beluisteren, ondersteunen en informeren we individuen en maatschappelijke actoren met allerlei vragen en noden.

Naast onze vier dagen permanentie, bouwden we ook mooie projecten uit zoals bv. het partnerproject en de suïcidepreventie website GendervonkExterne link . We streven voortdurend naar een kwaliteitsvolle ondersteuning, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en nieuwe inzichten.

Je kan zowel de werking van het TIP als transgender onderzoek steunen met een gift. Ook is het mogelijk om het TIP of het Transgender Onderzoeksfonds op te nemen in je testament. Met deze giften kunnen we concrete projecten realiseren, zoals bv. het ontwikkelen van brochures en het vertalen van factsheets en brochures in diverse talen.

Daarnaast kan je de werking van het TIP ook steunen op een niet-financiële manier. Het TIP is enorm dankbaar voor alle vormen van steun!

Doe een financiële gift aan het TIP

Het TIP rechtstreeks steunen kan via een gift aan het UZ Gent, waar het TIP is gevestigd:

  • Je kan rechtstreeks doneren en online betalen via de fondsenwervingspagina van het TIPExterne link . Je kan kiezen voor een eenmalige of maandelijkse betaling.
  • Je kan ook storten op de rekening van het UZ Gent (BE43 0018 8459 3701 met mededeling ‘gift FS/CSG/001’). Met de juiste mededeling komt je gift terecht bij ons. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je schenkt, en je kan bovendien ook zelf beslissen waarvoor je wenst dat je gift gebruikt wordt. Ook gelegenheidsgiften ter ere van een geboorte, huwelijk of andere viering zijn mogelijk. Let op: zonder mededeling zal het UZ Gent je bijdrage inzetten waar steun nodig is.

Vanaf €40 is je gift fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat 45% van je bijdrage wordt omgezet in belastingvermindering. Het fiscaal attest wordt meestal opgestuurd in de maand maart volgend op het jaar van je schenking.

Je vindt meer informatie over giften op de website van het UZ GentExterne link .

Doe een financiële gift voor transgender onderzoek

We doen ook graag beroep op jouw steun voor transgender onderzoek. Door in te zetten op onderzoek kunnen we immers problemen detecteren en analyseren, en hierdoor onze werking alsook het beleid nog beter informeren en stimuleren. We hebben daarom een transgender onderzoeksfonds opgericht aan de Universiteit Gent.

  • Je kan storten op de rekening van het Universiteitsfonds BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met mededeling ‘GE_659’ of ‘Transgender Onderzoek’. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je schenkt.

Vanaf €40 is je gift fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat 45% van je bijdrage wordt omgezet in belastingsvermindering. Het fiscaal attest wordt meestal opgestuurd in de maand maart volgend op het jaar van je schenking.

Wil je liever anoniem een gift doen? Dat kan. Neem hiervoor even contact op met het Universiteitsfonds UGent via Universiteitsfonds@ugent.be.

Doneren via je testament

Je kan het TIP of transgender onderzoek ook steunen als je er niet meer bent. Met een schenking in je testament zorg je ervoor dat je iets kan nalaten aan de organisatie of het onderzoeksveld waarin jij gelooft. Je kan ook kiezen voor een duolegaat: hierbij schenk je zowel aan een dierbare als aan een goed doel.

Je kan het TIP als dienst van het UZ Gent laten opnemen in je testament, en je kan daarbij ook vermelden waarvoor de middelen moeten worden gebruikt. Je lees er meer over op de website van het UZ GentExterne link .

Het transgender onderzoeksfonds kan je ook opnemen in je testament. Voor alle info in verband met duolegaten kan je contact opnemen met het Universiteitsfonds UGent via Universiteitsfonds@ugent.be, zij helpen je met alle plezier verder.

Doneren via Trooper

Het TIP heeft ook een Trooper-paginaExterne link ! Als je via onze Trooper pagina shopt, doneert de winkel waar je shopt een percentage van de aankoopprijs aan de vereniging jij hebt gekozen. Jij betaalt niets extra! Lees hierExterne link meer over Trooper.

Doneer een hulpstuk of je tijd

Het TIP zamelt hulpstukkenExterne link in om te herverdelen naar personen met beperkte middelen. Heb jij een hulpstuk liggen die je niet meer gebruikt? Het TIP zorgt er graag voor dat jouw hulpstuk terecht komt bij iemand die het nodig heeft. 

Heb jij een talent waar het TIP gebruik kan van maken, zoals bijvoorbeeld vertalen of tolken, filmpjes maken en monteren, ontwerpen,…? Ook tijd kan je doneren! We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze werking toegankelijker te maken. Neem contact met ons op als je iets wil betekenen voor het TIP. 

Laatst nagekeken op: .