Wat zijn hulpstukken?

Er zijn verschillende hulpstukken om een mannelijker, vrouwelijker of neutraler/androgyn voorkomen te bekomen, ter vervanging van, in afwachting van, of ter aanvulling van medische opties zoals hormonale therapie of/en chirurgie. Hulpstukken kunnen ervoor zorgen dat je er meer gaat uitzien zoals je je voelt. Door middel van hulpstukken kan je dus heel wat veranderen aan je genderexpressie en de manier waarop anderen naar je kijken.

Op deze pagina’s vind je een overzicht terug van de meest gebruikte hulpstukken en de door ons gekende (bijna altijd) trans specifieke (web)winkels die ze verkopen. Sommige webshops doen enkel aan nationale verzending, maar de meeste webshops doen aan internationale verzending. Dit zijn dynamische pagina’s en we staan open voor feedback en suggesties zodat we info kunnen aanbieden die te allen tijde up-to-date is.

 • Ken je nog andere (web)winkels of verkooppunten?
 • Ken je nog andere hulpstukken?
 • Heb je positieve of negatieve ervaringen met een bepaald hulpstuk of (web)winkel?
 • Zie je iets op deze pagina’s dat (niet meer) klopt of/en je liever anders geformuleerd ziet?

Neem dan zeker even contact met ons op.

Disclaimer/contentwarning

We kiezen er bewust voor om hulpstukken niet/zo weinig mogelijk te genderen, omdat we vinden dat iedereen diens genderexpressie op een vrije manier moet kunnen vormgeven en beleven.  Omdat we er op deze pagina’s voor kiezen om hulpstukken niet/zo weinig mogelijk te genderen en ze bijgevolg niet op te delen in een categorie ‘vermannelijking’ en categorie ‘vervrouwelijking’, kan je in contact komen met info over en foto’s van hulpstukken die voor jou confronterend zijn. 

Bij ‘penisprotheses en packingondergoed’ vind je veel info met betrekking tot seksualiteit/intimiteit terug. Ben je specifiek op zoek naar hulpstukken voor seks? Lees dan zeker de pagina hulpstukken voor seks

Hulpstukken passen?

Je kan in alle discretie en gratis bij ons op afspraak een aantal hulpstukken komen bekijken en/of passen. We proberen op die manier tegemoet te komen aan de nood om eerst het hulpstuk te zien/voelen/passen vooraleer het aan te kopen. Vraag gerust naar ons aanbod!

We beschikken over een pasruimte in onze onthaalruimte en kunnen je desgewenst bijstaan met advies. Je kan met al je vragen betreffende hulpstukken bij ons terecht! Weten we iets niet, dan zoeken we het voor jou uit!

Hulpstukken aankopen?

We zijn zelf geen verkooppunt, maar we kunnen je wel doorverwijzen naar de juiste (web)winkels of verkooppunten. Helaas zijn er tot op heden weinig fysieke winkels of verkooppunten in Vlaanderen. Je kan op dit moment enkel terecht bij GenderGender en seksshop Babylon. In Nederland bij Danaë Trans-Missie.

 • GenderGenderExterne link , gerund door gendergendernorah, Externe link is een webshop en heeft een fysiek verkooppunt (Victor Braeckmanlaan 34, 9040 Gent) waar je zonder afspraak terecht kan van woensdag t.e.m. vrijdag tussen 10u-16u, en zaterdag tussen 14u-18u.
 • Re-Love is een verkooppunt van GenderGender (Dr. Van De Perrestraat 109, 2440 Geel) waar je zonder afspraak terecht kan van dinsdag t.e.m. zaterdag tussen 10u-17u30. Op woensdag open van 13u-20u.
 • Seksshop BabylonExterne link  heeft een webshop en filialen verspreid over heel Vlaanderen.
 • UNTAGExterne link (vroeger Danaë Trans-Missie) vervaardigen heel wat hulpstukken zelf, en hebben tevens een fysiek verkooppunt in Amsterdam en een webshop.

Hulpstukken doneren? 

Heb je hulpstukken die je niet meer nodig hebt, en wil je deze graag schenken? Het TIP is een donatiepunt en neemt ze graag in ontvangst indien gewassen, ontsmet en ongeschonden! Wij bezorgen jouw hulpstukken dan aan iemand die het financieel moeilijk heeft of houden het bij om te kunnen tonen aan geïnteresseerden.

 • Gratis opsturen (mail ons voor instructies en gratis postpakket sticker)
 • Komen afgeven bij ons tijdens onze openingsuren (zie bereikbaarheid)
 • Anoniem in ons donatieschuif droppen

Het is voor ons handig dat je bij het opsturen of ter plekke doneren vermeldt via welke (web)winkel je het hulpstuk kocht en welk model/maat jouw hulpstuk heeft. Stuur ons bij voorkeur een mailtje of neem telefonisch contact op om verder af te stemmen wanneer je donaties binnenbrengt.

Laatst nagekeken op: .