TIP kijkt terug op succesvolle Antwerp Pride

Het TIP kijkt terug op een succesvolle editie van Antwerp Pride! 

Meer dan 140.000 deelnemers en 74 delegaties stapten mee in de parade. Ook de Antwerp Pride Village werd druk bezocht, waar het TIP een stand bemenste tussen de andere LGBTI+ organisaties zoals Het Roze Huis, Rainbow Ambassadors etc. Voor het eerst waren de vrijwilligers van het Trans*Partnerproject ook vertegenwoordigd met een stand op de Antwerp Pride Village. Dit project ondersteunt partners en ex-partners van transgender personen. Op deze manier proberen we het belang van ondersteuning van partners ook onder de aandacht te brengen! Klik hier voor meer info.

De aanwezigheid van het TIP en andere LGBTI+ organisaties is cruciaal op de Pride, aangezien recent onderzoekExterne link nog aantoonde dat LGBTI+ personen zich minder gelukkig voelen dan hetero personen.
In Europese landen zoals Polen en Hongarije worden Prides aangevallen, alsook in Italië staan de LGBTI+ rechten sterk onder druk. We zijn dankbaar dat de Pride in België op een warme en sfeervolle manier kon plaats vinden en daar blijven we jaar na jaar voor strijden. Tot volgend jaar!