Wat is corrigerend of tucking ondergoed?

Het wegwerken van de penis via corrigerend ondergoed of tape wordt “tucking” genoemd. Ook vind je badpakken of bikini’s met een extra laag lycra of in rokjesvorm terug die ervoor zorgen dat de penis niet of minder zichtbaar is. Voor sommigen is tucking noodzakelijk en genderbevestigend, maar het is wel belangrijk om het op een veilige manier te doen. 

Hoe op een correcte en gezonde manier tucken?

Bij tucking wordt de penis tussen de benen/billen naar achteren weggestopt zodat die niet zichtbaar is langs de voorkant van het lichaam. Je kan ook je testikels naar achteren duwen, of net naar voren tegen de onderbuik aan (zie afbeelding).

Tucking

Er zijn verschillende manieren om te tucken: met sporttape of medische tape, of met een speciale slip. Deze slips of gaffs kan je makkelijk via het internet vinden. Gaffs vind je in verschillende maten en stoffen. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende kan ademen en je geen wondjes krijgt door de wrijving. Het voordeel van zo’n slip is dat het makkelijker is om naar het toilet te gaan. Het gebruik van tape is in dat opzicht omslachtiger. Wanneer je toch tuckt met sport- of medische tape dan doe je dit best niet langer dan 4 tot 6 uur na elkaar. Probeer je vooraf te scheren om irritaties te vermijden wanneer je tape gebruikt. We raden het gebruik van duct tape af, want dit kan heel pijnlijk zijn om te verwijderen en is niet veilig voor je lichaam.

Als je regelmatig en lang tuckt moet je rekening houden met een aantal negatieve effecten. Het kan een effect hebben op de kwantiteit alsook kwaliteit van je sperma. Heb je nog een kinderwens? Laat dan eventueel sperma invriezen of beperk het tucken. Een andere mogelijke bijwerking zijn huidinfecties. De plek tussen je benen is meestal een erg warme en vochtige plek waar veel wordt gezweet. Probeer je huid droog en koel te houden tussendoor. Laat het tucken achterwege als je alleen bent, of als je een losse rok of broek draagt.

Heup en billen padding

Verder bestaat er ook ondergoed (shapewear) dat de vrouwelijke rondingen accentueert en versterkt. Dit bv. door extra vulling of padding te voorzien ter hoogte van de poep of heupen. Er bestaan ook waist cinchers die meer taille creëren, zodat je heupen breder worden.

Prijs en verkooppunten

Reken op een 15 à 50 euro voor een corrigerende slip afhankelijk van invoer- en verzendingskosten, kwaliteit, merk, materiaal,... 

Europa

Verenigde Staten en andere niet-Europese landen

Te bekijken/passen bij ons

Laatst nagekeken op: .