Vijfde EPATH congres voor transgenderzorg

De European Professional Association of Transgender Healthcare (EPATH)Externe link  organiseert dit jaar opnieuw een conferentie rond transgenderzorg 'Strengthening the standards: communities and research'. Velen actief in transgenderzorg en -onderzoek zakken daarom van 26 t.e.m. 28 april af naar Killarney (Ierland) waar de conferentie doorgaat. 

EPATH is een internationale/Europese non-profit organisatie die wetenschappelijk onderzoekers en zorgverleners in het transgenderzorgveld samenbrengt en verbindt. Waar de conferentie in Göteborg twee jaar geleden hybride was, is deze conferentie weer volledig on site. Het biedt mensen de kans om elkaar (opnieuw) live te ontmoeten en ervaringen en kennis uit te wisselen. 

HierExterne link kan je het volledige programma bekijken. 

Als TIP waren we steeds nauw betrokken bij de organisatie van EPATH, daar twee van de oprichters van EPATH ook de oprichters van het TIP zijn. Deze editie kunnen we door een tekort aan middelen helaas niet deelnemen, maar we kijken uit naar de interessante inzichten en onderzoeken rond de zorg voor kinderen en jongeren. Deze willen we dit jaar verwerken in ons themadossier 'kinderen en jongeren'.