TIP wint Diversity Award met vertalingen van de zorgbrochure

Op 28 januari reikte ÇavariaExterne link , de Vlaamse LGBTI+ koepel, voor de zevende keer de Sparkle awards uit. Dit jaar viel het TIP in de prijzen - de Diversity Award - met de vertaling van de zorgbrochure in 6 extra talen! Deze vertalingen lanceerde het TIP vorig jaar op de Internationale dag van de transgenderzichtbaarheid.

De zorgbrochure - "Welke stappen zijn mogelijk binnen een transitieproces?" - geeft een beknopt overzicht van alle zorgopties in Vlaanderen. Via onze website kan je de NederlandstaligeExterne link PDF en andere talen downloaden: FransExterne link PDF EngelsExterne link PDF SpaansExterne link PDF TurksExterne link PDF ArabischExterne link PDF  en Perzisch (Farsi)Externe link PDF . We merkten de laatste jaren een stijgende nood aan informatie over het transgenderthema voor anderstaligen. Met deze vertalingen hopen we meer anderstaligen te bereiken en op weg te helpen.

De vertalingen werden mogelijk gemaakt via de crowdfunding 'Donate to translate'. We danken iedereen die hiervoor een bedrag geschonken heeft. Daarnaast willen we alle anderstaligen uit de community bedanken die de brochures hebben nagelezen op genderinclusieve taal.  Bovendien danken we het CAW (Centrum Algemeen Welzijn). Dankzij onze structurele samenwerking werd deze vertaling mogelijk gemaakt. Tot slot danken we çavaria, de jury en iedereen die voor ons gestemd heeft!

Wij hopen in de toekomst nog meer informatie in verschillende talen te kunnen aanbieden!