Terugblik op 10 jaar TIP feest

Terugblik op een spetterend feest

Onze werking bestaat sinds 15 maart 2013 tien jaar, en dat was redenen genoeg om iedereen uit te nodigen op ons 10 jarig TIP feest. We blikken zeer tevreden terug op een fantastisch avondfeest!

Redenen genoeg voor feest

Al 10 jaar lang zetten we ons met veel enthousiasme in om de brede maatschappij te informeren en sensibiliseren rond het transgenderthema. Samen met iedereen die ons goed genegen is, vierden we alle positieve evoluties en verwezenlijkingen van de afgelopen jaren. 

We vinden het belangrijk dat trans personen in elke context volledig zichzelf kunnen zijn. Helaas is dat nog steeds niet altijd voor iedereen mogelijk. Daarom is het belangrijk om in te zetten op momenten van ontmoeting en het creëren van veilige positieve omgevingen. We hopen dat we hier met ons feest toe hebben bijgedragen! 

Feest dankzij financiële steun, vrijwilligers en harde inzet

Als kleine organisatie was het TIP volledig afhankelijk van subsidies en giften. Gelukkig konden we rekenen op de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen, donateurs en sponsors.

Grote dank aan iedereen die ons steunde via de actiepagina en onze sponsors:

Ook 1000x dank aan alle vrijwilligers die ons klein team van 3 die avond bijstonden: Stef, Lotte, Daniël, Olu, Judith, Quinn, Clara, Tine, Jens, Joz en Aisa!

En uiteraard ook dank aan alle (ex)medewerkers die doorheen de jaren meebouwden aan het TIP-verhaal: Judith, Aisa, Eline, Mauro, Melanie, Davo, Quinn, Gaia, Myrte, Joppe, Rylan, Kariann, Jara en oprichters Guy en Joz! 

Toegankelijkheid en veiligheid

Ons feest ging door op vrijdag 8 september in ZWARTWITExterne link , te Gent. In samenwerking met de mensen van het Veilige & Vertrouwde Omgevingen (VVO)Externe link  van Wel JongExterne link  en çavariaExterne link  alsook met twee tolken Vlaamse gebarentaal via CAW Oost-VlaanderenExterne link , zorgden we ervoor dat ons feest veilig, betaalbaar én toegankelijk was voor iedereen die met ons wou meevieren. 

We wilden heel graag dat ons feest in Gent kon doorgaan. Stad Gent is niet alleen onze thuisbasis, maar wordt ook gezien als een tolerante en progressieve stad door en voor menig trans persoon. Dat we hier bovenop nog eens konden rekenen op financiële steun van Stad Gent, maakte het plaatje compleet.

Verloop van de avond

Bij aankomst konden mensen met een TALK&DANCE ticket bijpraten tijdens een receptiemoment met een hapje en drankje. Nadien verwelkomden we heel wat interessante sprekers en artiesten, zoals Petra De Sutter, Jana De Wilde, Guy T'Sjoen, Jaouad Alloul,...

De avond eindigde (of begon...) met een spetterend dansfeest! Vanaf dan werden we ook vervoegd door de mensen met een DANCE ticket. We hopen dat iedereen een fijne avond had en zijn dankbaar voor de grote opkomst en vele lieve felicitaties! 

Hieronder vind je het volledige programma en enkele sfeerfoto's terug. Alle andere foto's zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.