Studie naar werkervaring zoekt jou!

Werken is gezond en vervult veel van onze behoeften op mentaal en sociaal vlak.
Welzijn op het werk betekent ook een inclusief werkklimaat en een goede ondersteuning bij de terugkeer naar de werkvloer na afwezigheid. Heel wat transgender personen ervaren tijdens hun sociale en/of medische transitie een (tijdelijke) werkonderbreking. Een nieuw onderzoek gaat na hoe een terugkeer naar het werk verloopt, en wat hierbij goed of niet goed gaat. 

Doe mee!

Ben jij een transgender persoon (trans vrouw, trans man of genderfluid of non-binair) en heb je in de laatste vijf jaar een werkonderbreking in kader van je sociale/medische transitie meegemaakt? We hebben jouw input hard nodig!

Wie kan meedoen?

  • Je bent min. 23 jaar en je bent aan het werk
  • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring
  • Je woont reeds min. 10 jaar in België
  • Je hebt je in de laatste 5 jaar geout als transgender persoon op de werkvloer
  • Je hebt een (tijdelijke) werkonderbreking tijdens de sociale/medische transitie meegemaakt

Pas je in dit profiel? Laat dan van je je horen via de vragenlijst en/of doe mee aan een interview. De vragenlijst kan je invullen in het NederlandsExterne link of het FransExterne link . Praat je liever? Ook een interview kan, neem zeker contact met onderzoekster joy.vandecauter@ugent.be!

Door wie?

Het onderzoek wordt gevoerd door Joy Van de Cauter, onder promotorschap van dr. Lutgart Braeckman van de onderzoeksgroep Arbeidsgeneeskunde (Universiteit Gent) en dr. Joz Motmans van het Transgender Infopunt, en loopt in samenwerking met het Centrum voor Seksuologie en Gender (UZ Gent) en en het Rijksinstituut voor Ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV).

Meer weten?

Alle informatie kan je rustig nalezen op de website: www.rtwoftransgenderpersons.comExterne link . Heb je verdere vragen omtrent het onderzoeksproject, de enquête of wens je deel te nemen aan georganiseerde interviews? Aarzel niet om contact op te nemen met onderzoekster Joy Van de Cauter via mail (joy.vandecauter@ugent.be) of telefoon
+32 9 332 83 62.