Save the date: studiedag transgender inclusief handelen voor professionals

Save the date

Professionals worden steeds vaker geconfronteerd met vragen over het transgenderthema en genderdiversiteit, of ze werken direct met trans personen en hun naasten. Zoals voorgaande jaren trachten we hen theoretische en praktijkgerichte handvaten aan te reiken om transgender inclusief te handelen.

Onze studiedag "Gender zonder grenzen" biedt een unieke kans om kennis te vergroten, ervaringen te delen, en nieuwe inzichten op te doen.

Ben je een professional en heb je interesse? Maak dan alvast ruimte vrij in je agenda voor donderdag 23 mei 2024. We nodigen je graag uit om deel te nemen.

Dit evenement komt tot stand dankzij een samenwerking tussen CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk), Transgender Infopunt, Stad Kortrijk en Stad Roeselare. De studiedag is gericht op hulpverleners, zorgprofessionals, en dienstverleners, evenals op CLB-medewerkers, zorgcoördinatoren, en leerlingbegeleiders in het secundair onderwijs. Er zal een aangepast programma zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 23 mei 2024
  • Locatie: Howest Campus Kortrijk Weide
  • Toegang: Gratis!
  • Inclusief: Lunch en afsluitend drankje
  • Inschrijving: Vanaf 22 april

! Meer informatie over het programma en de inschrijvingsprocedure volgt binnenkort.

Opmerking: We gebruiken "transgender" als overkoepelende term voor iedereen met een genderidentiteit en/of genderexpressie die niet (volledig) overeenstemt met het toegewezen geboortegeslacht. Dit omvat zowel binaire (trans man/vrouw) als niet-binaire (non-binair, genderfluïde ...) genderidentiteiten, evenals personen die aan travestie/cross-dressing doen.