NIEUW: tools 'op het kruispunt: voor LGBTI+ personen met een handicap

Project 'op het kruispunt: voor LGBTI+ personen met een handicap

In het kader van het project 'Op het kruispunt: voor LGBTI+ personen met een handicap'Externe link  werden een aantal tools ontwikkeld die organisaties kunnen gebruiken om hun werking inclusiever te maken voor LGBTI+ personen met fysieke, mentale, verstandelijke of zintuigelijke beperkingen. Dit is interessant voor alle organisaties, maar in het bijzonder voor organisaties die werken met en voor personen met een handicap. 

Samen met Konekt, Inter, GRIP vzw, Casa Rosa, Unique, Aut & Out en Intersekse Vlaanderen gaven wij input aan çavaria en droegen we bij tot de totstandkoming van deze tools. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Fonds De Warmste Week, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Wat en waar te raadplegen?

Je kan de tools hierExterne link bekijken of downloaden. Behalve de inclusiescan kunnen alle pdf's met een screenreader gelezen worden. Je vindt er volgende tools:

  • Gids over inclusieve communicatie
  • Tips voor inclusief vergaderen
  • Inclusiescan: hoe inclusief is je organisatie?
  • gemakkelijk te lezen gids over transgender zijn en transgenderzorg (vooral interessant voor personen met een mentale of verstandelijke beperking of/en personen met nood aan extra visualisatie en hun begeleiders of opvoedingsverantwoordelijken)