Lancering TRANSFORM bewustmakingscampagne gericht op zorginstellingen

Op maandag 10 januari lanceert het Maltese Directoraat Mensenrechten binnen het Ministerie voor Gelijkheid, Onderzoek en Innovatie, samen met het Ministerie van Volksgezondheid, de TRANSFORM bewustmakingscampagne gericht op zorgverleners en -instellingen.

Het Transgender Infopunt en het genderteam van het UZ Gent zijn partner in dit Europese project “TRANSFORM: Raising standards of health care service provision for LGBTIQ peopleExterne link ”. We trainden 80 huisartsen en 25 hulpverleners van de spoedafdelingen in Malta en Gozo. De training moet er voor zorgen dat hun praktijken inclusief zijn voor LGBTQI+ patiënten. Verder werd onze website www.transgenderzorg.beExterne link voor zorg- en hulpverleners geactualiseerd en vertaald naar het Engels. Ook de Nederlandse versie kreeg een update. Je kan meer lezen over het projectExterne link  en de verschillende partnersExterne link  op de project website.

Geïnteresseerden kunnen de livestream van de bewustmakingscampagne volgen via de UgwaljanzaExterne link Facebook pagina.