Infosessies voorjaar 2022

Het Centrum voor Seksuologie en Gender (UZ Gent) organiseert opnieuw een reeks gratis infoavonden voor alle geïnteresseerden. Ze willen op deze manier een antwoord bieden op een aantal ‘hot topics’ waar ze veel vragen over krijgen. Ze starten met een toelichting door één of meerdere experten op het thema, daarna is er ruim tijd voor al je vragen. Heb je vragen die je niet zelf durft stellen, stuur ze vooraf door naar centrumsege@uzgent.be en zij leggen ze anoniem aan de spreker voor.

De infoavonden vinden plaats van 19u30-21u30 via live-streaming. De infosessies worden niet opgenomen. Inschrijven is niet nodig. De link voor de online sessie kan je hier terugvinden: https://www.uzgent.be/patient/zoek-een-arts-of-dienst/centrum-voor-seksuologie-en-gender/infosessies-centrum-voor-seksuologie-en-genderExterne link

Infosessies:

 • Maandag 28/02/2022

Seksualiteitsbeleving bij trans personen (door: psycholoog-seksuoloog Prof. Els Elaut en endocrinoloog Prof. dr. Guy T’Sjoen)

  • Donderdag 10/03/2022

  Vervrouwelijkende chirurgie (door: plastisch chirurg Dr. Karel Claes, bekkenbodemkinesist Mevr. Bie Stockman)

  • Woensdag 20/04/2022

  Vermannelijkende chirurgie (door: plastisch chirurg Dr. Marlon Buncamper, uroloog Prof. Dr. Anne-Françoise Spinoit, gynaecoloog Prof. Dr. Steven Weyers)

  • Dinsdag 10/05/2022

  Kinderwens en (juridisch) ouderschap bij trans personen (door: fertiliteitsarts Dr. Chloe De Roo, jurist Prof. Gerd Verschelden, fertiliteitsconsulent Mevr. Isabelle Stuyver en Mr. Tobias van Toledo van het Vlaams Centrum voor Adoptie)