IDAHOT: TIP steekt mee de vuist op tegen LGBTI+ fobie in campagnefilmpje

Vandaag start de week richting IDAHOT, de internationale dag tegen LGBTI+ fobie! 

TIP en CAW tonen zich solidair en hangen regenboogvlag uit

We hangen traditiegetrouw de regenboogvlag uit om aan te tonen dat we ons verzetten tegen elke vorm van discriminatie tegen LGBTI+ personen. Melanie zorgt er vanuit haar brugfunctie ook voor dat alle CAW de vlag laten wapperen.

TIP en CAW nemen deel aan campagnefilmpje

Wist je dat wij samen streven naar LGBTI+ inclusie in stad Gent? Kom hieronder te weten hoe wij dat binnen het TIP waarmaken. Vanuit het Gents Regenboognetwerk, waar zowel TIP als CAW Oost-Vlaanderen in zitten, werd er een videocampagne opgezet. In de video's stellen tal van interessante organisaties hun werking voor, en vertellen ze hoe ze inzetten op LGBTI+ inclusie binnen en buiten hun werking.

Ontdek alles over het 10 jarig bestaan van het Gents Regenboognetwerk en de andere partners via: go.casarosa.be/GentsRegenboognetwerk!

Bekijk hieronder ons filmpje:

TIP blijft zich engageren als lokaal meldpunt

Het TIP blijft zich verder engageren als lokaal meldpunt voor transfobie. Mensen met discriminatieklachten kunnen snel en laagdrempelig bij ons een klacht indienen. Wij beluisteren het verhaal en gaan samen met het slachtoffer op zoek naar de juiste diensten die de klacht verder kunnen behandelen. 

Drie voorbeelden van good practice, maar daar stopt onze inzet niet. Wil je graag weten wat we het afgelopen jaar verwezenlijkten voor de trans gemeenschap en hun omgeving? Bekijk dan zeker ons jaarverslag 2023Externe link PDF

We roepen iedereen op om net zoals ons na te denken over meer duurzame en impactvolle acties tegen LGBTI+ fobie. Bekijk onze taal en beleid pagina'sExterne link voor informatie en advies!