Het TIP zet zich ook in voor de omgeving van trans personen

Een trans persoon gaat nooit alleen in transitie. De transitie heeft een impact op het kerngezin én of de bredere omgeving. Bij sommige gezinnen loopt alles vlot, bij andere gezinnen kan een transitie heel wat emoties en dynamieken te weeg brengen. Dit is heel normaal. We zijn er voor jou!
Het TIP ziet de ondersteuning van de omgeving als een belangrijke doelstelling van haar werking. Al jaar en dag zet het TIP zich in voor de omgeving van de trans personen door de partnerwerking(Trans*Partner Project) te coördineren en Berdache vzw (vereniging voor ouders van gendervariante kinderen) te ondersteunen.

Hierbij een beknopte weergave van de komende bijeenkomsten:

Voor ouders: Berdache vzw

Op zondagnamiddagen organiseert Berdache bijeenkomsten specifiek voor ouders van gendervariante kinderen. Daarbij is telkens een spreker aanwezig, alsook een TIP-medewerker. Je kan al je vragen stellen die namiddag. Meer info lees je hierExterne link .

Zondag 5 november te Hasselt 
Zondag 26 november te Gent

De bijeenkomsten zijn live en gaan door van 14u tot 17u.
Schrijf je in via hilde.lever@gmail.com

Voor partners & ex-partners: Trans*Partner Project

Praatavonden voor partners en ex-partners gemodereerd door de ervaringsdeskundigen van het partnerproject. Meer info vind je hierExterne link .

Woensdag 15 november
Woensdag 17 januari
Maandag 11 maart
Maandag 20 mei

De praatavonden zijn online en telkens van 20u tot 21u30
Schrijf je in via partnerpraatavonden@gmail.com

Spreek je liever met een lotgenoot één-op-één ? Dat kan! Neem contact op met het TIP en we matchen je aan één van de opgeleide ervaringsdeskundigen.