EPATH Europees congres transgenderzorg 2021

Van 9-15 augustus zakken we met het ganse TIP-team en heel wat hulp- en zorgverleners af naar de bruisende stad Gotenburg (Zweden). Daar volgen we het 3 daagse hybride ‘reconnecting and redefining transgender care’ congres dat georganiseerd wordt door EPATH.

EPATH oftewel European Professional Association of Transgender Health is een internationale/Europese non-profit organisatie die wetenschappelijk onderzoekers en zorgverleners in het transgenderzorgveld samenbrengt en verbindt. EPATH werd gelanceerd op de WPATH (World Professional Association of Transgender Health) conferentie in Bangkok, 14 februari 2014. Sindsdien organiseerde EPATH om de twee jaar een conferentie: eerste conferentie in 2015 (Gent, België), tweede conferentie in 2017 (Belgrado, Servië), derde conferentie in 2019 (Rome, Italië) en nu een vierde conferentie in 2021 (Gotenbörg, Zweden).

Onze coördinator maakt deel uit van de board als intredend-voorzitter en is één van de oprichters van EPATH. Dit zorgt ervoor dat we vanuit het TIP nauw betrokken zijn bij de organisatie van het congres. Wij en een aantal zorgverleners van het genderteam UZ Gent geven er presentaties over uiteenlopende thema’s binnen transgenderzorg.

Meer info over de werking van EPATH en het aankomende congres vind je hierExterne link .

Onze aanwezigheid op het EPATH congres zorgt ervoor dat we van 9 t.e.m. 16 augustus gesloten zijn.

In psychische nood?

  • Tele-OnthaalExterne link  is 24/7 bereikbaar op het nummer 106. Je kunt er gratis & anoniem terecht met al je vragen. Chatten kan ook, zie hierExterne link  voor meer info over de exacte uren.
  • Ook de ZelfmoordlijnExterne link  is 24/7 bereikbaar op het nummer 1813. Chatten kan elke dag van 19u-21u30.
  • LumiExterne link  luistert naar je vragen over gender en seksuele voorkeur, en is bereikbaar op het nummer 0800-99 533 op maandag-, woensdag- of donderdagavond tussen 18u30 en 21u15 (behalve op feestdagen). Is de lijn bezet? ChattenExterne link  kan ook, op dezelfde momenten.
  • Jongeren kunnen terecht bij AwelExterne link  tussen 16u – 22u op het nummer 102. Chatten is elke dag mogelijk tussen 18u – 22u.
  • Ook het JACExterne link  en CAWExterne link  kunnen een gratis luisterend oor en basic info bieden.

Op zoek naar zorg?

Op onze zorgkaart kan je een hulpverlener zoeken op trefwoord, regio of type hulpverlener. Op de website onder de rubriek zorg vind je heel wat informatie. Je vindt er ook de contactgegevens van praatgroepen en initiatieven die inzetten op ontmoeting tussen transgender personen (en ouders/partners). Wens je tips om anderen te vertellen over je genderidentiteit? Deze vind je hier