De nieuwe EMIS-studie van start

De EMIS-studie, een grootschalig Europees onderzoek naar de seksuele en mentale gezondheid van Mannen die Seks hebben met Mannen (MSM) enerzijds, en trans (vrouwelijke) en non-binaire personen anderzijds, is onlangs gelanceerd.

Terwijl de studie eerder werd uitgevoerd in 2010 en 2017, markeert deze nieuwe fase een belangrijke stap voorwaarts door trans (vrouwelijke) en non-binaire personen expliciet op te nemen. Dit is cruciaal voor het erkennen en aanpakken van de unieke uitdagingen binnen deze diverse gemeenschap.

De enquête onderzoekt diverse aspecten met betrekking tot seksuele gezondheid, seksueel gedrag, drugsgebruik, toegang tot gezondheidszorg en ervaringen met verschillende soa- en hiv-preventiemethoden.

Hoe kun je deelnemen?

Het deelnemen aan de EMIS-2024 studie is eenvoudig en vertrouwelijk. Ga naar de online vragenlijstExterne link en deel jouw inzichten en ervaringen.

Waarom deelnemen belangrijk is

Jouw deelname is van onschatbare waarde. Door deel te nemen aan EMIS-2024 lever je waardevolle inzichten die van invloed kunnen zijn op beleidsveranderingen, het verbeteren van diensten en het bevorderen van een meer inclusieve samenleving die rekening houdt met de behoeften van alle leden, inclusief trans en non-binaire personen.