Wat is menstruatieondergoed?

 Er bestaat menstruatieondergoed of zogenaamde ‘period boxers’ in de vorm van boxershorts waarbij een afsluitbare ruimte is voorzien voor een penisprothese en waarbij
een extra laagje uitwasbare stof voorzien is. Dit stukje stof vangt het bloed op en kan je makkelijk uitwassen. Het is niet vies en het voelt niet aan alsof je in een bloedplas zit. Je kan deze onderbroeken makkelijk uitwassen en hergebruiken.

Menstruatieondergoed en hormonen

Menstrueer je (nog), en vind je dit vervelend? Indien je een behandeling met testosteron volgt, zorgt dit er meestal voor dat je maandstonden op termijn uitblijven. Mocht de testosteronbehandeling de menstruatiecyclus echter (nog) niet volledig stilleggen, en menstruele bloedingen komen toch nog door, dan kan de behandeling door een endocrinoloog aangevuld worden met progesteron. Om de menstruatie tegen te gaan kunnen progestagenen worden gebruikt: om de 3 maanden wordt dan een langwerkende, inspuitbare vorm van progesteron toegediend (de zogenaamde prikpil). Je kan ook opteren voor de minipil (de zogenaamde sportpil). Deze pil neem je op continue basis zonder stopweek, en kan je makkelijk aanvragen bij de gynaecoloog.

Wat is een menstruatiecup?

Voor trans personen die tampons of maandverband vervelend vinden kan ook de menstruatiecup eventueel een oplossing zijn: dit is een rubberen of siliconen cup die je inbrengt en het bloed opvangt. Je kan deze 12u laten zitten en voelt deze normaal gezien niet zitten. Deze cup kan handiger zijn dan tampons en maandverband als je in een mannentoilet bent, waar vaak geen vuilbakjes aanwezig zijn, plus je kan het aanzienlijk langer inhouden. Omdat je het langer kan inhouden, heb je dus minder confrontaties. Het kan echter wel confronterend zijn om je eigen bloed in een cup te zien of/en je eigen geslachtsdeel aan te raken. Het vergt ook wat oefening om een menstruatiecup correct in te brengen. Tot slot: menstruatiecups en wasbaar ondergoed zijn goed voor je lichaam, portemonnee én het milieu!

Prijs en verkooppunten

Reken op een 15 à 40 euro voor een menstruatiecup of menstruatieslip afhankelijk van invoer- en verzendingskosten, kwaliteit, merk, materiaal,... 

Menstruatiecups

Period Boxers

Te bekijken/passen bij ons

  • Menstruatiecup 
  • 3 verschillende menstruatie boxers

Laatst nagekeken op: .