Welke bh uitkiezen?

Wil je graag een vollere boezem, dan kan je in eerste instantie opteren voor een push-up bh of maximizer bh met vulling. Een push-up bh heeft extra (schuim of gel) vulling onderaan de cup waardoor je borsten omhoog en dichter bij elkaar geduwd worden, en dus groter lijken. Een maximizer bh doet in principe hetzelfde als een push-up bh, maar zorgt er bijkomend voor dat je 2 cup maten erbij krijgt omdat er naast de vulling onderaan de cup, ook extra vulling is aan de zijkant van de cup. 

Je kan borstprotheses in gelijk welke bh dragen, maar het handigst is een bh met een externe pocket of ingewerkte pocket/ruimte. Op die manier blijven de borstprotheses mooi op hun plaats. Laat je eventueel bijstaan door een winkelbediende in een gespecialiseerde lingeriezaak. Je kan ook via speciale contour technieken met make-up je borsten optisch groter doen lijken. Op You Tube vind je veel inspirerende filmpjes.

Wat zijn borstprotheses?

Naast een goed zittende bh zijn borstprotheses heel handig om een vollere boezem te creëren. Er bestaan heel wat firma’s die borstprotheses op de markt brengen, meestal gericht op vrouwen die ontevreden zijn over hun borstgrootte, maar geen borstvergroting wensen, maar men richt zich eveneens op vrouwen na borstkanker waarbij men één of twee borsten moest amputeren. Ook voor trans personen is er een groot aanbod bij transspecifieke (web)shops. Borstprotheses bestaan in verschillende vormen, kleuren en materialen, zoals foam of siliconen. Sommige borstprotheses zijn zelfklevend, voor anderen moet je sowieso een bh dragen (met externe pocket of ingewerkte pocket/ruimte). Vaak vind je ze in triangel- of druppelvorm.

Hoe op een correcte  en gezonde manier borstprotheses dragen?

Onderhoud je borstprotheses goed door ze af en toe te wassen/bevochtigen met handwarm water en eventueel meegeleverde onderhoudsproducten.

Houd rekening met je lichaamsbouw wanneer je de grootte van je borstprotheses kiest. Ben je erg tenger, dan kies je beter voor een a of b cup, ben je wat zwaarder of groter dan kan je opteren voor een grotere cup maat. Zo zorg je ervoor dat je borsten er natuurlijk uitzien. Silicone protheses zijn wat duurder, maar zijn wel kwaliteitsvoller en voelen vaak realistischer aan. Foam borstprotheses nemen sneller zweet op en zijn minder makkelijk te reinigen, maar zijn dan weer goedkoper. Heel wat borstprotheses zijn waterbestendig en er bestaat specifieke zwemkledij met ruimte voor de protheses of badpakken die figuur-corrigerend zijn en je iets meer rondingen geven.

Borstprotheses en hormoontherapie

Door hormoontherapie met oestrogenen neemt het borstvolume bij de meeste trans personen toe, al blijft dit vaak beperkt tot een kleine a of b cup.

Bh verlengers en opplakbare tepels

Er bestaan bh verlengers/extenders voor mensen die wat breder gebouwd zijn. Sommige borstprotheses hebben geen voorgevormde tepels, en dan kan je zogenaamde opplakbare/adhesive tepels kopen die heel realistisch aanvoelen om op de borstprothese te plakken.

Silicone borstplaten

Heel wat personen die aan travestie en/of drag doen maken gebruik van borstplaten. Dit zijn silicone bustes die je kan aantrekken of op je lichaam kan bevestigen. Vaak bedekken deze ook de hals (en adamsappel). Je kan hierin snel zweten, waardoor we aanraden om het niet al te lang te dragen. Verder poeder je best eerst je bovenlichaam in met talkpoeder en draag je een haarnetje om de borstplaat makkelijk te kunnen aantrekken. Er zit wat rek op borstplaten, maar spring er wel voorzichtig mee om zodat ze niet scheuren.

Prijs en verkooppunten

Reken op een 50 à 350 euro voor borstprotheses afhankelijk van invoer- en verzendingskosten, kwaliteit, merk, materiaal,... 

Europa

Verenigde Staten en andere niet-Europese landen

Wat kan je bij ons bekijken/passen?

  • Triangel- en druppelvormige borstprotheses in verschillende maten en materialen (foam, silicone, medische silicone,...) van Amoena, GenderGender, UNTAG,... 
  • Opplakbare realistisch aanvoelende tepels
  • 2 borstplaten
  • 3 tal bh's met ruimte voor borstprotheses
  • Diverse bh's in verschillende kleuren, maten, motieven
  • Bh-verlengersExterne link
  • Huidlijm/spray

Laatst nagekeken op: .