Wat zijn vulvaprotheses?

Het aanbod vulvaprotheses is vele malen beperkter dan het aanbod penisprotheses, de reden hiervoor is dat trans personen die (nog) een penis hebben, deze meestal gewoon wegtucken of wegstoppen. Een vulvaprothese is een soort siliconen slip die je kan aantrekken over je penis. Vaak is er een holte voorzien voor de penis of drukt het de penis plat. Sommige hebben een soort extra kokertje waar je je penis in kan opbergen, zodat je al zittend kan plassen met de vulvaprothese aan. Vulvaprotheses bestaan in verschillende kleuren en materialen.

Hoe op een correct en gezonde manier een vulvaprothese dragen?

Je kiest best iets in medische silicone dat lichaamsveilig is. Je draagt dit best niet langer dan 4 à 6 uren. Houd er rekening mee dat je erg kan gaan zweten in zo’n vulvaprothese en dit dus snel voor infecties of een schurend gevoel kan zorgen. Niet alle materialen zijn even lichaamsveilig of/en ademend, probeer dit dus goed uit te zoeken vooraleer je aankoopt. Het is eveneens belangrijk om jouw penisprothese goed te onderhouden. Je wast ze best regelmatig met handwarm water (en milde zeep of toycleaner).

Voorgevormde slips

Daarnaast heb je ook voorgevormde slips in de vorm van een vulva met schaamlippen. Het creëert dus als het ware een soort “camel toe” vooraan in je slip. Sommige trans personen vinden het fijn, anderen vinden dan weer dat het net nog meer de aandacht vestigt op de penis doordat je nog een extra bult creëert. 

Prijs en verkooppunten

Reken op een 40 à 200 euro voor een vulvaprothese afhankelijk van invoer- en verzendingskosten, kwaliteit, merk, materiaal,... 

Europa

Verenigde Staten en andere niet-Europese landen

Te bekijken/passen bij ons

Laatst nagekeken op: .